Malé medové perníčky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.
  • 2
    Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.