Malé medové perníčky
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka žitná
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaAnýz mletý
- 1kusHřebíček
- 1kusNové koření celé
- 120gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůPoleva čokoládová
- 150gramůMandle
- 0,25kusCitrony
- Na plech
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.
- 2Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.