Malé zdobené perníčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní plochu prosijeme mouku, přisypeme cukr, přidáme jedlou sodu, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, anýz, hřebíček a nové koření.
  • 2
    V mouce vyhloubíme důlek, přilijeme tekutý med, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj malé perníčky různých tvarů. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 4
    Upečené, vychladlé perníčky přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme polovinami loupaných mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.