Malé zdobené perníčky
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 30gramůMandle
- Těsto
- 120gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní plochu prosijeme mouku, přisypeme cukr, přidáme jedlou sodu, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, anýz, hřebíček a nové koření.
- 2V mouce vyhloubíme důlek, přilijeme tekutý med, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.
- 3Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj malé perníčky různých tvarů. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Upečené, vychladlé perníčky přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme polovinami loupaných mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.