Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou
45 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 3gramyCitronová kůra
- 3gramyPomerančová kůra
- 120gramůŘeřicha
- 3lžíceOcet malinový
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 10gramůCukr krupice
- 12kusůMaliny
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
835 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakapeme lžící slunečnicového oleje, přidáme citronovou a pomerančovou kůru a marinujeme asi 15 minut.
- 2Řeřichu očistíme a omyjeme a necháme ji dobře okapat. Smícháme ocet, vodu, ořechový a zbývající slunečnicový olej, okořeníme solí, pepřem a špetkou cukru. Do zálivky opatrně vmícháme maliny.
- 3Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a pomalu na něm osmažíme krůtí nudličky do zlatožluta.
- 4Na talíř upravíme řeřichu a maso a pokapeme malinovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.