Malinové dortíčky s čokoládovým krémem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
984 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a dužinou vydlabanou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
  • 2
    V kastrůlku svaříme smetanu a za stálého míchání v ní rozpustíme nalámanou bílou čokoládu.
  • 3
    Maliny omyjeme, osušíme a rozmixujeme na pyré. Do prochladlé smetany s čokoládou vmícháme malinové pyré a malinový likér. Krém necháme v chladu asi 2 hodiny.
  • 4
    Připravené těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 koleček s vroubkovaným okrajem.
  • 5
    Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 8-10 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 6
    Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a vychladlá kolečka ozdobíme. Navrch vždy posadíme omytou malinu.
  • 7
    Dortíčky uchováme až do podávání v ledničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.