Malinové dortíčky s čokoládovým krémem
45 min.
Ingredience
- Krém
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůČokoláda bílá
- 40gramůMaliny
- 50mililitrůLikér malinový
- Na ozdobu
- Na těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5kusVanilkový lusk
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
984 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, moučkovým cukrem, špetkou soli, změklým máslem a dužinou vydlabanou z poloviny vanilkového lusku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladu.
- 2V kastrůlku svaříme smetanu a za stálého míchání v ní rozpustíme nalámanou bílou čokoládu.
- 3Maliny omyjeme, osušíme a rozmixujeme na pyré. Do prochladlé smetany s čokoládou vmícháme malinové pyré a malinový likér. Krém necháme v chladu asi 2 hodiny.
- 4Připravené těsto rozválíme na plát silný 3-4mm a vykrájíme z něj 40 koleček s vroubkovaným okrajem.
- 5Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 8-10 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 6Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a vychladlá kolečka ozdobíme. Navrch vždy posadíme omytou malinu.
- 7Dortíčky uchováme až do podávání v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.