Malinové řezy s krémem

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 10gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 850mililitrůMléko polotučné
    • 160gramůCukr krupice
    • 5gramůCukr vanilka
    • 3gramySůl
    • 500gramůMaliny
    • 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 500gramůZakysaná smetana
    • 80gramůMandle
    • 100mililitrůCitronová šťáva
    • 100gramůCukr moučkový
    • 150gramůTvaroh jihočeský polotučný
    • 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme tvaroh, olej, 100 ml mléka, 75 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetku soli a zpracujeme. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše. Na plech dáme pečící papír a na něj dáme těsto.
  • 2
    Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme dle návodu pudink. Pudink potáhneme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme ho 15 minut vychladnout. Troubu předehřejeme na 180° Celsia.
  • 3
    Do vychladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu, směs vlijeme na těsto, poklademe omytými malinami, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.
  • 4
    Moučkový cukr smícháme s citronovou šťávou a vytvoříme tak polevu.
  • 5
    Upečené řezy vyndáme z trouby a necháme 20 minut vychladnout. Potom nakrájíme na řezy a pocákáme polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.