Malinové řezy s krémem
100 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 850mililitrůMléko polotučné
- 160gramůCukr krupice
- 5gramůCukr vanilka
- 3gramySůl
- 500gramůMaliny
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 500gramůZakysaná smetana
- 80gramůMandle
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůTvaroh jihočeský polotučný
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme tvaroh, olej, 100 ml mléka, 75 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetku soli a zpracujeme. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše. Na plech dáme pečící papír a na něj dáme těsto.
- 2Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme dle návodu pudink. Pudink potáhneme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme ho 15 minut vychladnout. Troubu předehřejeme na 180° Celsia.
- 3Do vychladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu, směs vlijeme na těsto, poklademe omytými malinami, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut.
- 4Moučkový cukr smícháme s citronovou šťávou a vytvoříme tak polevu.
- 5Upečené řezy vyndáme z trouby a necháme 20 minut vychladnout. Potom nakrájíme na řezy a pocákáme polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.