Malínská jablka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku.
  • 2
    V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout.
  • 3
    V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme.
  • 4
    Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek.
  • 5
    Podáváme jako dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.