Malínská jablka
25 min.
Ingredience
- 5kusůJablka
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 80gramůSýr krémový
- 1lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKřen
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, vydlabeme a upravíme do tvaru soudku.
- 2V kastrůlku uvedeme do varu vodu s vínem, cukrem, citronovou šťávou a hřebíčkem. Do vroucí lázně vložíme na chvíli připravená jablka, vyjmeme a necháme je vychladnout.
- 3V misce umícháme máslo se smetanovým sýrem, nastrouhaným křenem a nastrouhaným tvrdým sýrem do pěny. Podle chuti osolíme.
- 4Pěnou plníme vnitřky vydlabaných jablek.
- 5Podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.