Malínské srnčí plátky
45 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůKřen
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
896 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.
- 2Do pánve od opékání přidáme mouku a máslo, mírně osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme.
- 3Na jiné pánvičce připravíme na másle sázená vejce.
- 4Opečené plátky masa upravíme na nahřáté talíře a přelijeme je procezenou šťávou. Na maso položíme sázená vejce a pokrm posypeme nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.