Malostranské vepřové kotlety se šunkou a slaninou
50 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryVoda pitná
- 50gramůŠunka dušená
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šunku a slaninu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran prudce orestujeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení kotlety obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Měkké kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
- 5Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.