Malostranské vepřové kotlety se šunkou a slaninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku a slaninu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno.
  • 2
    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran prudce orestujeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení kotlety obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
  • 4
    Měkké kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
  • 5
    Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.