Malý bílý chléb z domácí pekárny
65 min.
Ingredience
- 260mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 15gramůDroždí
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
204 mg
Cukr
876 mg
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.
- 4Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Malý bílý chléb z domácí pekárny
Tyto bílé chleby dělám asi nejčastěji. U tohoto receptu jsem ještě musela dosypat 50 g mouky, jelikož těsto bylo dost řídké. Ale to je jako kdy, vždy záleží jakou máme mouku. Některá je "žíznivá" a některá méně. Povrch bochníku jsem nijak před kynutím neupravovala, proto není bochník moc vzhledný. Výhoda domácí pekárny je ta, že můžete třeba pracovat na zahradě a jak se vrátíte, tak máte upečený chlebík🙂