Malý bílý chléb z domácí pekárny

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
204 mg
Cukr
876 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
  • 3
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.
  • 4
    Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Malý bílý chléb z domácí pekárny
Tyto bílé chleby dělám asi nejčastěji. U tohoto receptu jsem ještě musela dosypat 50 g mouky, jelikož těsto bylo dost řídké. Ale to je jako kdy, vždy záleží jakou máme mouku. Některá je "žíznivá" a některá méně. Povrch bochníku jsem nijak před kynutím neupravovala, proto není bochník moc vzhledný. Výhoda domácí pekárny je ta, že můžete třeba pracovat na zahradě a jak se vrátíte, tak máte upečený chlebík🙂