Maminčiny chilli fazole

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
977 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. Fazole by měly být zcela ponořené. Pokud voda bude hodně bublinkatá z "plynu", který z luštěnin uniká, tak je scedíme a nalijeme vodu čerstvou.
  • 2
    Po namočení fazole uvaříme a dáme do hrnce s čerstvou vodou. Přivedeme k varu a necháme probublávat tak dlouho, dokud nebudou uvařené. Asi 1-2 hodiny.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a dozlatova osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme chilli a mletý kmín a mícháme 1-2 minuty. Přidáme hovězí, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na kostky, nakrájená rajčata a vaříme přibližně 20 minut, dokud není vše hotové. Přidáme předvařené a scezené fazole, osolíme a dobře promícháme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.