Maminčiny chilli fazole
160 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůChilli koření mleté
- 1hrstFazole červené
- 15mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusPaprika zelená
- 5kusůRajčata
- 450gramůHovězí maso mleté
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
977 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červené fazole namočíme na 10-14 hodin do vody. Fazole by měly být zcela ponořené. Pokud voda bude hodně bublinkatá z "plynu", který z luštěnin uniká, tak je scedíme a nalijeme vodu čerstvou.
- 2Po namočení fazole uvaříme a dáme do hrnce s čerstvou vodou. Přivedeme k varu a necháme probublávat tak dlouho, dokud nebudou uvařené. Asi 1-2 hodiny.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej a dozlatova osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme chilli a mletý kmín a mícháme 1-2 minuty. Přidáme hovězí, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na kostky, nakrájená rajčata a vaříme přibližně 20 minut, dokud není vše hotové. Přidáme předvařené a scezené fazole, osolíme a dobře promícháme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.