Mandarinkový zelný salát
20 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 1decilitrOlej olivový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMed včelí
- 4kusyMandarinky
- 1kusCibule
- 20gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky, ty vložíme do misky, polijeme olejem, citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme tekutý med, chilli koření. Rukou vše dobře promícháme a promačkáme.
- 2Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme, překrojíme na půlky a vmícháme do misky k zelí. Nakonec přimícháme tence nakrájenou, oloupanou červenou cibuli, nasekaný kopr. Salát dáme do chladna 60 i více minut odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.