Mandlová bábovka

260 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky zakapeme rumem, mandle nakrájíme na lupínky. Formu na bábovku vymažeme máslem a dno vysypeme lžící lupínků z mandlí.
  • 2
    Droždí smícháme s vlažnou vodou a necháme odstát. Mezitím v míse šlehačem ušleháme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, sůl, vanilku, citronovou kůru a droždí. Postupně vmícháme mouku střídavě s mlékem a necháme na teplém místě zhruba dvě hodiny kynout.
  • 3
    Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky a zbylé mandle, dáme do formy, ve které necháme těsto ještě asi šedesát minut dokynout.
  • 4
    V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.