Mandlová bábovka
260 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžíceDroždí sušené
- 125mililitrůVoda pitná
- 115gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 420gramůMouka polohrubá
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 110gramůHrozinky
- 1lžíceRum
- 100gramůMandle
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky zakapeme rumem, mandle nakrájíme na lupínky. Formu na bábovku vymažeme máslem a dno vysypeme lžící lupínků z mandlí.
- 2Droždí smícháme s vlažnou vodou a necháme odstát. Mezitím v míse šlehačem ušleháme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, sůl, vanilku, citronovou kůru a droždí. Postupně vmícháme mouku střídavě s mlékem a necháme na teplém místě zhruba dvě hodiny kynout.
- 3Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky a zbylé mandle, dáme do formy, ve které necháme těsto ještě asi šedesát minut dokynout.
- 4V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.