Mandlová krémová polévka
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle mleté
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůMandle plátky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 25centilitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostičky a podusíme na másle. Přidáme mleté mandle, krátce je opražíme, zalijeme vývarem a polovinou smetany. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut za občasného zamíchání.
- 2Polévku přecedíme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Přilijeme žloutky, rozkvedlané s trochou vody.
- 3Zbylou smetanu ušleháme a před podáváním přidáme do polévky. Každou porci posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.