Mandlová krémová polévka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostičky a podusíme na másle. Přidáme mleté mandle, krátce je opražíme, zalijeme vývarem a polovinou smetany. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut za občasného zamíchání.
  • 2
    Polévku přecedíme, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Přilijeme žloutky, rozkvedlané s trochou vody.
  • 3
    Zbylou smetanu ušleháme a před podáváním přidáme do polévky. Každou porci posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.