Mandlová rýže s jahodami

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle smícháme se smetanou, cukrem, mlékem a solí. Uvedeme k varu, přidáme rýži a mandlové aroma a zvolna vaříme 30 minut. Poté odstavíme a necháme vychladit. Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kusy.
  • 2
    Máslo rozehřejeme, přidáme mandlové lupínky a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté hmotu nalijeme na pracovní desku potřenou olejem a necháme ztuhnout. Vychladnou hmotu rozdrtíme na kousky a dáme stranou. Rybízové želé zahřejeme do rozpuštění, přidáme jahody, rum a necháme odležet 30 minut. Mandlovou rýži vytvarujeme lžící do noků, které servírujeme přelité jahodovou omáčkou a posypané mandlovým griliášem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.