Mandlová rýže s jahodami
100 min.
Ingredience
- 50gramůMandle mleté
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 80gramůRýže loupaná
- 1mililitrTresť mandlová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 80gramůMandle plátky
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 130gramůŽelé rybízové
- 250gramůJahody zahradní
- 2lžíceRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
43 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mandle smícháme se smetanou, cukrem, mlékem a solí. Uvedeme k varu, přidáme rýži a mandlové aroma a zvolna vaříme 30 minut. Poté odstavíme a necháme vychladit. Jahody omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kusy.
- 2Máslo rozehřejeme, přidáme mandlové lupínky a cukr. Necháme zkaramelizovat, poté hmotu nalijeme na pracovní desku potřenou olejem a necháme ztuhnout. Vychladnou hmotu rozdrtíme na kousky a dáme stranou. Rybízové želé zahřejeme do rozpuštění, přidáme jahody, rum a necháme odležet 30 minut. Mandlovou rýži vytvarujeme lžící do noků, které servírujeme přelité jahodovou omáčkou a posypané mandlovým griliášem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.