Mandlová vánočka
75 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 7gramůSůl
- 500gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí sušené
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůCukr krupice
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCukr moučka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, sůl, žloutky pokojové teploty a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Zasypeme to moukou, oběma cukry, droždím, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto (těsně před koncem přidáme rozinky a nasucho opražené a nasekané mandle).
- 2Z těsta vypracujeme 6 copů, které zapleteme. Potřeme bílkem a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.
- 3Poté pečeme 15 minut na 200 °C a 30 minut na 150 °C. Pokud se vám zdá vánočka příliš tmavá, přikryjte ji alobalem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 8. 2. 2017
Mandlová vánočka
Zkoušela jsem ji a recept je naprosto skvělý! Vánočka chutnala výrazně po mandlích!