Mandlová vánočka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, sůl, žloutky pokojové teploty a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Zasypeme to moukou, oběma cukry, droždím, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto (těsně před koncem přidáme rozinky a nasucho opražené a nasekané mandle).
  • 2
    Z těsta vypracujeme 6 copů, které zapleteme. Potřeme bílkem a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.
  • 3
    Poté pečeme 15 minut na 200 °C a 30 minut na 150 °C. Pokud se vám zdá vánočka příliš tmavá, přikryjte ji alobalem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 8. 2. 2017
Mandlová vánočka
Zkoušela jsem ji a recept je naprosto skvělý! Vánočka chutnala výrazně po mandlích!