Mandlové buchtičky
75 min.
Ingredience
- 60gramůMandle
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka polohrubá
- 100gramůMandle mleté
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně vmícháme vejce, směs našleháme do pěny, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a mletými mandlemi, promícháme, přilijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto.
- 2Papírové formičky naplníme těstem a povrch ozdobíme celými mandlemi.
- 3Buchtičky urovnáme na pečicí rošt, pečeme na střední příčce v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 50 minut.
- 4Po upečení necháme pečivo asi 15 minut ve formičkách, potom buchtičky opatrně vyjmeme a před podáváním pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.