Mandlové buchtičky

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně vmícháme vejce, směs našleháme do pěny, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a mletými mandlemi, promícháme, přilijeme mléko. Vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Papírové formičky naplníme těstem a povrch ozdobíme celými mandlemi.
  • 3
    Buchtičky urovnáme na pečicí rošt, pečeme na střední příčce v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 50 minut.
  • 4
    Po upečení necháme pečivo asi 15 minut ve formičkách, potom buchtičky opatrně vyjmeme a před podáváním pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.