Mandlové mléko pro vegany

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle namočíme do 1l studené vody a necháme stát nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne.
  • 2
    Potom mandle vyjmeme do síta a spolu s 1l čerstvé vody, nektarem z agáve, vyškrábanou dužinou z vanilkového lusku a špetkou mořské soli rozmixujeme.
  • 3
    Mandlovou hmotu vlijeme do síta vyloženého čistým plátěným ubrouskem a necháme odkapávat do vhodné mísy asi 15 minut. Nakonec ubrousek lehce vymačkáme, abychom získali co nejvíc mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.