Mandlové mléko pro vegany
10 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaNektar z agáve
- 1špetkaSůl mořská
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mandle namočíme do 1l studené vody a necháme stát nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne.
- 2Potom mandle vyjmeme do síta a spolu s 1l čerstvé vody, nektarem z agáve, vyškrábanou dužinou z vanilkového lusku a špetkou mořské soli rozmixujeme.
- 3Mandlovou hmotu vlijeme do síta vyloženého čistým plátěným ubrouskem a necháme odkapávat do vhodné mísy asi 15 minut. Nakonec ubrousek lehce vymačkáme, abychom získali co nejvíc mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.