Mandlové mléko s růžovou vodou
25 min.
Ingredience
- 200gramůMandle
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 15kusůRůže - okvětní plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme růžovou vodu. 15 lístků červené růže necháme vařit 10 minut s 0,2 litry vody, pak necháme 2 hodiny louhovat a nakonec přecedíme.
- 2Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak nastrouháme a na pánvi bez oleje opražíme do světle hnědé barvy. Potom je zvolna vaříme 10 minut ve vodě a po uvaření necháme dvě hodiny v klidu. Po dvou hodinách je přecedíme přes jemné síto, důkladně vymačkáme a drť vyhodíme.
- 3V mandlovém mléku necháme rozpustit med, přidáme růžovou vodu a sůl. Mléko přelijeme do sklenic a necháme dobře vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.