Mandlové mléko s růžovou vodou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme růžovou vodu. 15 lístků červené růže necháme vařit 10 minut s 0,2 litry vody, pak necháme 2 hodiny louhovat a nakonec přecedíme.
  • 2
    Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak nastrouháme a na pánvi bez oleje opražíme do světle hnědé barvy. Potom je zvolna vaříme 10 minut ve vodě a po uvaření necháme dvě hodiny v klidu. Po dvou hodinách je přecedíme přes jemné síto, důkladně vymačkáme a drť vyhodíme.
  • 3
    V mandlovém mléku necháme rozpustit med, přidáme růžovou vodu a sůl. Mléko přelijeme do sklenic a necháme dobře vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.