Mandlové muffinky s čokoládou
50 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaCitronová kůra
- 250gramůMandle mleté
- 100gramůČokoláda hořká
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1hrstMandle
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
52 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Vydlabanou dřeň z vanilkového lusku smícháme s moukou a kypřicím práškem. Spolu s mletými mandlemi i citronovou kůrou jemně vmícháme do žloutkové směsi a vypracujeme hladké těsto.
- 2Těstem naplníme papírové košíčky, urovnáme je na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut. Po upečení necháme muffinky vychladnout na mřížce.
- 3Čokoládu nalámeme, v horké vodní lázni rozpustíme, přimícháme mandlový likér a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme každou muffinku čokoládovými paprsky. Doprostřed ještě vmáčkneme celou mandli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.