Mandlové pečivo se skořicí
60 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 350gramůMandle
- 250gramůCukr moučkový
- 40kusůSušenky Club - máslové
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2872 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
108 g
Sacharidy
427 g
Vláknina
16 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a umeleme nebo jemně nasekáme. Vydlabanou vanilkovou dřeň smícháme s cukrem.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, po lžičkách přidáváme cukr a ještě šleháme. Přimícháme umleté mandle, skořici a citronovou šťávu.
- 3Oplatky rozložíme na plech a na každou nastříkáme cukrářským sáčkem pusinku nebo navršíme 2 lžičky sněhu.
- 4Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.