Mandlové šátečky
40 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo smícháme s moukou, jedním vejcem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi 4 hodiny v chladu.
- 2Utřeme jedno syrové vejce s cukrem, přidáme vařené prolisované žloutky a mleté mandle.
- 3Těsto rozválíme na plát a krájíme čtverečky, které plníme směsí.
- 4Čtverečky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky, okraje stlačíme, aby směs nevytekla.
- 5Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.