Mandlové šátečky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo smícháme s moukou, jedním vejcem a solí. Vypracujeme těsto, které necháme asi 4 hodiny v chladu.
  • 2
    Utřeme jedno syrové vejce s cukrem, přidáme vařené prolisované žloutky a mleté mandle.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát a krájíme čtverečky, které plníme směsí.
  • 4
    Čtverečky přeložíme tak, aby vznikly trojúhelníčky, okraje stlačíme, aby směs nevytekla.
  • 5
    Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v horké troubě. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.