Mandlové tolárky
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 38gramůKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceRum
- 50gramůMandle
- 120gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cukr s máslem utřeme, přidáme vejce a ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.
- 2Z těsta uděláme váleček, který obalíme v loupaných, strouhaných mandlích smíchaných s hrubým krystalovým cukrem.
- 3Váleček necháme ztuhnout, aby se lépe krájel. Nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka o průměru 3 cm.
- 4Pečeme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.