Mandlovo-čokoládový koláč
45 min.
Ingredience
- Na polevu
- 115gramůČokoláda na vaření
- 1lžíceKokosová smetana
- Na těsto
- 4lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMandle
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžíceRum
- 4lžíceMarmeláda meruňková
- 5lžicVoda pitná
- 40gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
54Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
669 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky vlijeme 3 lžíce vody a vyklepneme vejce. Kuchyňský šlehač nastavíme na nejvyšší rychlost a šleháme asi minutu, dokud se nevytvoří pěna. V další misce promícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem a postupně vkládáme do pěny z vajíček, přitom směs stále vyšleháváme po dobu asi tří minut. Dále přidáváme postupně umleté mandle, škrob, čokoládu a strouhanku.
- 2Přichystáme plech o rozměrech 46 krát 30 centimetrů a vložíme na něj pečicí papír, který bude mírně přečnívat okraje. Na plech nalijeme těsto v asi dvoucentimetrové vrstvě a rovnoměrně rozetřeme. Předehřejeme troubu na 200 °C. Pečeme asi 15 minut. Hotový koláč sundáme z plechu a počkáme, než vychladne.
- 3Do menšího hrnku vložíme meruňkovou marmeládu, přidáme k ní rum a 2 lžíce vody. Rozmícháme do úplně hladké hmoty. Čekáme, dokud marmeládová směs nezačne vřít. Vychladlý koláč obrátíme naruby a spodek potřeme rozvařenou meruňkovou směsí. Opět počkáme, až vychladne.
- 4Na menší kousky rozporcujeme čokoládu a vhodíme do hrnku. Vložíme k ní kokosovou smetanu a hrnek umístíme do vodní lázně ve větším hrnci. Necháme ji rozpustit a vymícháme dohladka. Pak čokoládovou směs natřeme na meruňkovou vrstvu a počkáme, až čokoládová vrstva ztuhne. Vychladlý koláč rozkrájíme na čtverečky o rozměrech 5 krát 5 centimetrů. Zdobíme je rozpůlenými a opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.