Mandlovo-medové mlsání s hrozinkami
45 min.
Ingredience
- 225gramůVločky ovesné
- 60gramůSlunečnice - semena
- 60gramůSezam - semena
- 2lžičkySkořice mletá
- 150gramůMed včelí
- 50gramůCukr třtinový
- 120gramůMandle
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 150gramůHrozinky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
138 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme ovesné vločky, sezamová semínka, slunečnicová semena, mletou skořici, med, cukr, mandle, olej z vlašských ořechů a promícháme, až vzniknou hrudky.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3Připravíme plech, vyložíme jej pečícím papírem a hrudky na něj rozložíme. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, v průběhu pečení několikrát hrudky otočíme.
- 4Po vyjmutí z trouby necháme hrudky vychladnout, poté je smícháme s hrozinkami a sypeme do čistých sklenic, které vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.