Mandlový chlebíček
80 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaAmonium
- 80gramůMandle
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůCukr vanilka
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyOplatky dortové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr a vejce a třeme cca 30 minut. Přidáme skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citronovou kůru, rozválené amonium, nahrubo nakrájené mandle a mouku.
- 2Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou, vyložíme bílými oplatkami a rozetřeme na ně těsto. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový chlebíček ještě teplý nakrájíme a posypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.