Mandlový chlebíček

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr a vejce a třeme cca 30 minut. Přidáme skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citronovou kůru, rozválené amonium, nahrubo nakrájené mandle a mouku.
  • 2
    Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou, vyložíme bílými oplatkami a rozetřeme na ně těsto. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový chlebíček ještě teplý nakrájíme a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.