Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
48 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve upečeme koláčový korpus: troubu předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme máslem, na dno položíme pečící papír. Do mixéru nalámeme sušenky a nasypeme rozdrcené loupané mandle. Směs rozmixujeme téměř najemno, poté ji vysypeme ji do mísy, přidáme rozehřáté máslo, mléko a tekutý med. Pomocí prstů směs spojíme, až bude mít konzistenci jemné drobenky. Na pomoučeném vále vypracované těsto rozválíme, opatrně ho přeneseme do koláčové formy, těstem pokryjeme i boky formy. Korpus pečeme 20 minut. Pak ho vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Troubu snížíme na 160°C.
  • 2
    V míse rozetřeme čerstvý sýr Lučinu, Ricottu a cukr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce a znovu směs důkladně utřeme dohladka. Směs rozdělíme do dvou misek.
  • 3
    Bílou a hořkou čokoládu - každou zvlášť - rozpustíme ve vodní lázni. Bílou čokoládu smícháme s jednou polovinou sýrového krému a hořkou čokoládu s druhou polovinou krému. Na vychladlý korpus nejdříve nalijeme nejdříve bílou směs, kterou posypeme strouhaným kokosem, který přelijeme krémem z hořké čokolády. Formu s korpusem položíme na plech a zalijeme ho horkou vodou do 2/3 výšky formy. Pečeme dalších 30 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout, potom nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.