Mandlový dort s citronovou polevou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
91 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme strouhané mandle, nastrouhanou čokoládu a strouhanku.
  • 2
    Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy, na ni položíme neslazenou oplatku, potřeme rybízovým džemem a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
  • 3
    Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
  • 4
    Na polevu svaříme ve vodě cukr se sirupem. Vlijeme na studenou misku, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a utřeme. Jakmile cukr začne bělet, přelijeme jím dort a uhladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.