Mandlový dort s citronovou polevou
100 min.
Ingredience
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 140gramůMandle
- 100gramůČokoláda hořká
- 10gramůStrouhanka
- 1kusKolonáda Tradiční lázeňské oplatky čokoládové
- 60gramůDžem rybízový
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSirup bezinkový
- 1kusCitrony
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
91 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme strouhané mandle, nastrouhanou čokoládu a strouhanku.
- 2Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy, na ni položíme neslazenou oplatku, potřeme rybízovým džemem a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
- 3Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
- 4Na polevu svaříme ve vodě cukr se sirupem. Vlijeme na studenou misku, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a utřeme. Jakmile cukr začne bělet, přelijeme jím dort a uhladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.