Mandlový dort se žloutkovou náplní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, cukr, přidáme mleté mandle a strouhanou citronovou kůru. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a žloutek a vanilkovou esenci. Ze surovin vypracujeme hladké kompaktní těsto. Necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    V mezičase připravíme náplň. V míse umícháme moučkový cukr s hladkou moukou, mletými mandlemi, vejcem a žloutky. Postupně vmícháváme mléko a zrníčka z vanilkových lusků. Vymícháme hladký krém.
  • 3
    Dortovou nepřilnavou formu vyložíme polovinou těsta až k okraji. Potřeme rozmíchaným džemem, zalijeme krémem a překryjeme druhou polovinou vyváleného těsta. Dort pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 45 minut.
  • 4
    Vychladlý dort nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.