Mandlový dort se žloutkovou náplní
65 min.
Ingredience
- 5lžicDžem třešňový
- Na korpus
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 185gramůCukr moučkový
- 55gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,25lžičkaTresť vanilková
- Na náplň
- 185gramůCukr moučkový
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 55gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1litrMléko plnotučné
- 2kusyVanilkový lusk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
33 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, cukr, přidáme mleté mandle a strouhanou citronovou kůru. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a žloutek a vanilkovou esenci. Ze surovin vypracujeme hladké kompaktní těsto. Necháme chvíli odpočinout.
- 2V mezičase připravíme náplň. V míse umícháme moučkový cukr s hladkou moukou, mletými mandlemi, vejcem a žloutky. Postupně vmícháváme mléko a zrníčka z vanilkových lusků. Vymícháme hladký krém.
- 3Dortovou nepřilnavou formu vyložíme polovinou těsta až k okraji. Potřeme rozmíchaným džemem, zalijeme krémem a překryjeme druhou polovinou vyváleného těsta. Dort pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 45 minut.
- 4Vychladlý dort nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.