Mandlový koláč s hruškou
65 min.
Ingredience
- 200gramůHrušky
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůLinecké (křehké) těsto
- 70gramůSirup višňový
- 60gramůMargarín
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMandle
- 15gramůCukr moučkový
- 35gramůMandle plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme a vyjmeme jádřince. Rozpůlené hrušky pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžičkou moučkového cukru.
- 2Připravené těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu a vložíme je do formy. Těsto necháme 10 minut chladit v chladničce. Pak je zatížíme fazolemi a pečeme 15 minut. Poté fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne.
- 3Navrch poklademe nakrájené hrušky. Smícháme dohladka margarín a zbytek cukru, přidáme vejce, mouku, mleté mandle a připravíme jemnou směs mírně drolivé konzistence. Lžící rozetřeme směs na hrušky, posypeme krájenými mandlemi a pečeme 30 minut dozlatova.
- 4Necháme 10 minut chladnout, vyklopíme na ozdobný tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.