Mandlový koláč s ostružinami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. V misce smícháme mouku, ovesné vločky, máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme cukr, pomerančovou kůru a 3/4 nasekaných mandlí.
  • 2
    Do vymazané dortové formy rozprostřeme 2/3 směsi a přitlačíme. Na drobenku naklademe omyté, očištěné ostružiny, posypeme zbytkem mandlové směsi. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut.
  • 3
    Po upečení koláč ještě ve formě nakrájíme na 12 dílků, necháme vychladnout a poté teprve vyjmeme z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.