Mandlový krém
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMandle mleté
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMandle plátky
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme. Přidáme mleté mandle a krátce je osmahneme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, asi 10min povaříme a poté scedíme. Přimícháme víno, ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem.
- 2Polévku zjemníme žloutky rozšlehanými ve 2lžících vody a nakonec přidáme tuhou šlehačku.
- 3Rozdělíme do misek, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.