Mandlový krém

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a cibuli orestujeme. Přidáme mleté mandle a krátce je osmahneme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, asi 10min povaříme a poté scedíme. Přimícháme víno, ochutíme pepřem, solí, muškátovým oříškem.
  • 2
    Polévku zjemníme žloutky rozšlehanými ve 2lžících vody a nakonec přidáme tuhou šlehačku.
  • 3
    Rozdělíme do misek, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.