Mandlový nákyp s vinnou pěnou II.
85 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 40gramůMandle
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 10gramůCukr vanilka
- Na formu
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Vinná pěna
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaVanilka mletá
- 40gramůMandle
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme cca 30 minut prosátý cukr se žloutky, vanilkou a najemno nasekanými mandlemi. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a promícháme.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
- 3Na pěnu v kotlíku ušleháme víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Přisypeme nastouhané mandle, vložíme do vodní lázně a šleháme, až začně pěna vystupovat. Poté ihned odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.