Mandlový piškot s jogurtovým krémem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
412 g
Vláknina
5 g
Cukr
392 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící formu (asi 20x25cm) si vyložíme pečícím papírem. V mixéru si rozmixujeme loupané pokrájené mandle s ovesnými vločkami. Rozmixovanou směs nasypeme do mísy, přidáme k ní kypřící prášek, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, 2 žloutky, med, acidofilní mléko a vše dobře vymícháme. Těsto by mělo být polohusté a hladké. Ze 2 čerstvých bílků, které mají pokojovou teplotu vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta, které vylejeme do připravené formy. Vložíme ji do středu vyhřáté trouby a piškot pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečený piškot necháme vychladnout.
  • 2
    Připravíme si jogurtový krém: v míse si vyšlehame hustý smetanový jogurt s Lučinou, medem, zlatým sirupem a vanilkovým extraktem na krém.
  • 3
    Uvaříme si velmi silnou kávu ze 100ml vody s 1 lžíci mleté kávy a necháme ji vychladnout.
  • 4
    Vychladlý piškotuvý korpus podélně rozkrojíme na 2 poloviny. Každou polovinu pokapeme z vnitřní strany kávou. Na spodní část naneseme 2/3 krému, na krém položíme (pokapanou stranou) druhou polovinu korpusu. Povrch též pokapeme zbylou kávou, potřeme ho 3/3 krému, ten ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
  • 5
    Piškotový dezert krájíme těsně před servírováním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.