Mandolety s čokoládou
55 min.
Ingredience
- 125gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůČokoláda hořká
- 1kusHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 125gramůMandle
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,25kusCitrony
- 2kusyOplatky dortové
- Na plech
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tlučenou skořici a hřebíček, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nakrájené mandle a mouku. Na vymazaný a moukou vysypaný plech položíme 2 bílé oplatky, těsto na ně rozetřeme a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.