Mango s rýží

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
16 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lepkavou rýži dáme do cedníku a proplachujeme, dokud nebude voda čirá. Poté ji nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nasáknout. Následně scedíme.
  • 2
    Bambusovou ošatku vyložíme plátýnkem, nasypeme rýži a napařujeme nad hrncem s mírně vroucí vodou cca 40 minut. Poté rýži odstavíme a dáme do větší mísy.
  • 3
    Uschováme 4 lžíce kokosového mléka, zbytek dáme do hrnce se třtinovým cukrem a solí. Vaříme 8 minut, než se polovina vyvaří. Směs s kokosovým mlékem nalijeme na rýži, promícháme. Necháme odstát 15 minut.
  • 4
    Rýži napěchujeme do různě tvarovaných formiček a vyklopíme na talířky. Uschovaným kokosovým mlékem přelijeme rýži a posypeme ji sezamovými semeny.
  • 5
    Nakrájené mango dáme na talířky, podáváme s nákypy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.