Mangold zapečený se šunkou a vejci
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 3decilitryMléko polotučné
- 700gramůMangold
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný mangold vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání nakrájíme na tenké plátky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní ve vrstvách střídavě plátky mangoldu a nasekanou šunku. Vše dobře prohřejeme.
- 3Po chvíli přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a solí. Dopečeme, až vejce ve směsi ztuhnou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.