Mangoldové závitky s candátem
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř bílý
- 250mililitrůVývar rybí
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůCandát obecný
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůMangold
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
719 mg
Cukr
729 mg
Postup přípravy
- 1Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku.
- 2Očištěné porce candáta rozmixujeme, přidáme vejce, smetanu, citronovou kůru, cayenský pepř a ještě krátce mixujeme. Ze vzniklé hmoty pomocí lžíce vypichujeme noky, klademe je na listy mangoldu a svineme do závitků.
- 3Závitky urovnáme na pařák a 6-8 minut zvolna vaříme nad vroucím rybím vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.