Mangové čatní bez cibule
70 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 250gramůCukr krystal
- 100gramůKumkvát
- 0,25litrOcet jablečný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaFenykl čerstvý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1353 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
337 g
Vláknina
14 g
Cukr
319 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme mango, oddělíme dužinu od pecky a nakrájíme na kostičky. Omyjeme kumkvaty, nakrájíme na kolečka a odstraníme semena.
- 2Ovoce dáme do hrnce, zalijeme 1/4l jablečného octa a při střední teplotě vaříme asi 10 minut. Občas zamícháme. Přidáme cukr, sůl, kardamom a fenykl. Při střední teplotě a za časného míchání vaříme 40-50minut, dokud čatní dostatečně nezhoustne.
- 3Horké nalijeme do čisté šroubovací sklenice a pevně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.