Manželův gulášek
85 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 300gramůVepřová kýta
- 300gramůVepřový bok uzený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej stolní
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 1lžičkaGulášové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájíme maso a bůček, osolíme a opepříme. Odkrojenou tlustší část bůčku nakrájíme na kostičky.
- 2Osmahneme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso, gulášové koření a masox. Zalijeme vodou a doměkka dusíme.
- 3Přidáme osmažený bůček a 10 minut dusíme. Dále přidáme fazole a rajčata bez nálevu.
- 4Necháme přejít varem a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
- 515 minut vaříme.
- 6Hotový gulášek na talíři ozdobíme kolečky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.