Marcipánové cukroví s mandlemi

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme vejce, cukr, kůru nastrouhanou z citronu a vypracujeme husté těsto. Poté vmícháme strouhané mandle, utlučený hřebíček, skořici a mouku. Propracujeme a těsto necháme na chladném místě odpočinout.
  • 2
    Ztuhlé vyválíme na tenký plát, vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkami mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.