Marcipánové cukroví s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyHřebíček
- 30gramůMandle
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Potření a ozdobení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme vejce, cukr, kůru nastrouhanou z citronu a vypracujeme husté těsto. Poté vmícháme strouhané mandle, utlučený hřebíček, skořici a mouku. Propracujeme a těsto necháme na chladném místě odpočinout.
- 2Ztuhlé vyválíme na tenký plát, vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkami mandlí a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.