Marcipánové řezy
55 min.
Ingredience
- Obložení
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 100gramůZakysaná smetana
- 250gramůCukr krupice
- 2lžíceRum
- 1kusCukr vanilka
- 400gramůMandle
- 150gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 350gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Smícháme máslo, vejce, cukr a špetku soli a ušleháme do husté pěny. Poté postupně přímícháme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- 3Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme cca 15min.
- 4Mezitím na obložení smícháme máslo se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a marcipánovou hmotou. Při mírné teplotě necháme směs rozpustit, ochutíme rumem a přidáme mandlové lupínky.
- 5Vzniklou hmotu naneseme na předpečené těsto a na střední liště trouby pečeme ještě cca 20min.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.