Marcipánové řezy

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Smícháme máslo, vejce, cukr a špetku soli a ušleháme do husté pěny. Poté postupně přímícháme střídavě mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • 3
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme cca 15min.
  • 4
    Mezitím na obložení smícháme máslo se zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a marcipánovou hmotou. Při mírné teplotě necháme směs rozpustit, ochutíme rumem a přidáme mandlové lupínky.
  • 5
    Vzniklou hmotu naneseme na předpečené těsto a na střední liště trouby pečeme ještě cca 20min.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.