Marengo kuře
70 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5kilogramyKuře
- 300gramůProtlak rajčatový
- 2decilitryVíno bílé
- 8plátkůChléb pšeničný (bílý)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 40gramůOlivy černé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
71 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme kuře. Rozehřejeme ve velké pánvi olej, vložíme porce kuřete a smažíme za občasného otáčení 5 minut, dokud nezačnou hnědnout. Přidáme rajčatový protlak, víno a necháme 30 minut vařit, dokud kuře nezměkne.
- 2Smícháme česnek s rozpuštěným máslem. Lehce opečeme krajíce chleba a potřeme česnekovým máslem.
- 3Do další pánve dáme zbytek oleje a smažíme houby 3 minuty. Ke kuřeti přidáme olivy a cukr a necháme prohřát olivy.
- 4Porce kuřete rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem a smaženými houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.