Margherita
60 min.

Ingredience
- 4kusyRajčata
- 200gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůCukr krupice
- 7,5gramůDroždí
- 17,5mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 107,5mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1500 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
29 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu [20279]:
- 2Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme s kávovou lžičkou solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Rajčata omylejeme, mozzarelu nakrájíme na plátky. Polovinu rajčat nakrájíme na drobno a druhou polovinu na plátky. Těsto posypeme připravenými kousky rajčete a ozdobíme plátky rajčat a plátky mozzarely. Následně ještě dosolíme a opepříme dle vlastní chuti a na úplný závěr pokapeme olivovým olejem.
- 7Pak už jen stačí vložit do předehřáté trouby na 250 stupňů a péct cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.