Marinovaná nezralá rajčátka
60 min.
Ingredience
- marináda
- 1kusCibule
- 4decilitryOcet vinný
- 50gramůCukr krupice
- 35gramůSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 50gramůHořčičné semínko
- 2kilogramyRajčata
- 1kusKřen
- 35lžicSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.
- 2Marinádu si uvaříme předem:
- 3Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.
- 4Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.
- 5Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.
- 6Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.