Marinovaná nezralá rajčátka

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malá rajčata, která nám nedozrála, můžeme připravit ke konzumaci s marinádou.
  • 2
    Marinádu si uvaříme předem:
  • 3
    Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 4 dl vinného octa, přidáme 1 cibuli, 50 g cukru, 5 zrnek pepře, 50 g hořčičného semínka, 30-35 g soli a povaříme 5 minut.
  • 4
    Omytá rajčata propícháme na několika místech párátkem, dáme je do cedníku a přelijeme vařící, osolenou vodou.
  • 5
    Vychladlá rajčata poskládáme do čistých zavařovacích lahví a proložíme je oloupaným čistým křenem, který jsme nakrájeli na tenká kolečka a zalijeme vychladlou marinádou.
  • 6
    Sklenice uzavřeme celofánem a necháme několik dní uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.