Marinovaná skopová kýta

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu očistíme, odblaníme, lůj odebereme. Maso nakrájíme na plátky a opepříme. Do kamenné nádoby dáme vrstvu nakrájené cibule, přes rozložíme maso, opět vrstvu cibule. Vše zatížíme prkénkem se závažím, necháme 2 dny odležet.
  • 2
    V pekáči rozpálíme tuk, přisypeme cibuli z masa, po chvilce přidáme osolené, paprikou zaprášené maso. Přidáme též šťávu, kterou maso pustilo. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vodou a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.