Marinovaná skopová kýta
75 min.
Ingredience
- 60gramůSkopová kýta
- 250gramůCibule
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme, odblaníme, lůj odebereme. Maso nakrájíme na plátky a opepříme. Do kamenné nádoby dáme vrstvu nakrájené cibule, přes rozložíme maso, opět vrstvu cibule. Vše zatížíme prkénkem se závažím, necháme 2 dny odležet.
- 2V pekáči rozpálíme tuk, přisypeme cibuli z masa, po chvilce přidáme osolené, paprikou zaprášené maso. Přidáme též šťávu, kterou maso pustilo. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vodou a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.