Marinovaná treska s paprikou
15 min.
Ingredience
- 450gramůTreska obecná
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 30gramůLimetková kůra
- 50gramůŠalotka
- 1gramChilli koření mleté
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 80gramůPaprika zelená
- 80gramůPaprika červená
- 100gramůCibulka jarní
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 200gramůZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky bez kůže nakrájíme na proužky, červenou a zelenou papriku bez jádřinců pokrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, rozkrájíme nadrobno, lístky koriandru posekáme na jemno, zelenou část jarní cibulky krájíme na tenké kroužky, limetkovou kůru nastrouháme, hlávkový salát nakrouháme. Do mísy vložíme rybu a zakapeme limetkovou šťávou. Přidáme cibulku, šalotku, kůru, chilli koření, koriandr, mísu zakryjeme alobalem a dáme do lednice nejméně na 12 hodin uležet.
- 2Do mísy přidáme papriky, zelí, osolíme, opeříme, zalijeme panenským olejem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.