Marinovaná vepřová kolena pečená
170 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyVepřové koleno
- 1kusCibule
- 30gramůHořčice kremžská
- 60mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
75 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
183 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s hořčicí, s 60 g nerozpuštěného sádla, solí, pepřem a pivem umícháme marinovací pastu. Kolena očistíme, na kosti několikrát nařízneme kůži a kolena potřeme marinovací pastou. Kolena necháme 24 hodin marinovat.
- 2Marinovaná kolena vložíme na zbytek sádla do pekáče, opečeme prudce na sporáku. Poté podlijeme vodou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.