Marinované artyčoky

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky.
  • 2
    Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti.
  • 3
    Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí.
  • 4
    Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.