Marinované artyčoky
45 min.
Ingredience
- marináda
- 2decilitryVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 5gramůPepř černý celý
- 0,25lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky.
- 2Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti.
- 3Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí.
- 4Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.