Marinované daňčí medailonky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramDančí maso
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 2decilitryVíno červené
- 2lžíceMáslo jihočeské
- Marináda
- 2decilitryOlej olivový
- 2lžičkyKari koření
- 1lžíceMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
161 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme olej, koření, prolisovaný česnek, med, sladkou papriku a hodně důkladně všechno promícháme. Maso umyjeme, nakrájíme na medailonky, naklepeme a naskládáme do marinády na celý den uležet.
- 2Na pánvi v rozehřátém oleji marinované plátky z obou stran zprudka opečeme. Na každý upečený plátek ještě za horka položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dusíme do té doby až se víno odpaří a zůstane samotná šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.