Marinované filé s paprikami
10 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyFilé rybí
- 7lžicLimetková šťáva
- 300mililitrůKokosové mléko
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 1kusRajčata
- 1kusLimetka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat.
- 2Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba.
- 3Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků.
- 4Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.